Informējam par darba laiku pirmssvētku un svētku dienās!


2024/04/29

Sadzīves atkritumu izvešana 1., 4. un 6. maijā notiks pēc plānotā grafika.

Pirmssvētku dienā – 30. aprīlī  SIA ,,ALAAS’’ biroja( Zilupes iela 50,Rēzekne) darba laiks no plkst.8:00 līdz 16:30.,

3.maijā darba laiks no plkst.8:00 līdz 12:30.

6. maijā birojs slēgts.

Poligona ,,Križevņiki’’ un tajā esošā atkritumu šķirošanas laukuma darba laiks :

1., 6.maijā  no plkst.9:00 līdz 19:00.

4.,5. maijā no plkst.9:00 līdz 16:00.

 

 


 Izspēlējam vides erudītu!

2024/04/23

23.aprīlī SIA ,,ALAAS’’ darbinieces Edīte un Rasma apmeklēja Rēzeknes pamatskolu – attīstības centru, lai novadītu vides erudītu ,,Pareiza atkritumu šķirošana. Vides un resursu saudzēšana.’’ Erudītā piedalījās 5 skolēnu komandas.

Komandām vajadzēja atbildēt uz jautājumiem par pareizu atkritumu šķirošanu,  par to, cik ilgi dabā sadalās dažādi atkritumi, par vides saudzēšanu.

Divas komandas ieguva 14 punktus no 20 iespējamajiem, nopelnot godalgoto 1. vietu un SIA ,,ALAAS’’ balviņas. Arī pārējās komandas uzrādīja labus rezultātus.

Ir svarīgi, lai jaunā paaudze saprastu, ka vides saudzēšana sākas ar katru no mums. Pat nedaudz uzlabojot savus ikdienas paradumus – šķirojot atkritumus, samazinot atkritumu daudzumu savā dzīvē, izglītojot līdzcilvēkus , mēs kopā varam vides labā izdarīt daudz. Sāksim katrs ar sevi!

 


 Mācamies šķirot atkritumus!

2024/04/22

20. aprīlī viesu mājā ,,Stikāni’’ notika pavasara talka. Sanākušie un sabraukušie talcinieki kopa apkārtni, stādīja kokus, ravēja puķu dobes, klausījās putnu dziesmas, priecājās par skaisto dienu, iespēju būt tik zaļā un skaistā vietā!

Pēc garšīgām pusdienām, kopā ar SIA ,,ALAAS’’ vides izglītotāju Edīti , visi atkārtoja kā tad pareizi apsaimniekot savus sadzīvē radušos atkritumus. Mums visiem ir jāmācās no kopējās atkritumu plūsmas atšķirot aizvien jaunus atkritumu veidus – bioloģiskos atkritumus, tekstilu, elektroniku .u.t.t.

Paldies visiem, kas aktīvi šķiro atkritumus, SIA ,,ALAAS’’ aicina ikvienu iedzīvotāju iesaistīties šajā procesā, jo atkritumu šķirošana ir solis pretī mūsdienīgam un videi draudzīgam dzīves stilam. Tā ir iespēja gan saudzēt dabas sniegtos resursus, veicināt vides saudzēšanu, gan samazināt savus ikdienas izdevumus par atkritumu izvešanu. Sāksim katrs ar sevi, tad mudināsim to darīt līdzcilvēkus!


 Izspēlējām vides spēli ,,Atkritumu sadalīšanās laiks!''

2024/04/19

19. aprīlī SIA ,,ALAAS’’ darbinieki tikās ar Rēzeknes Valsts 1.ģimnāzijas 8.a. klases skolēniem, lai novadītu vides nodarbību ,,ATKRITUMU SADALĪŠANĀS LAIKS’’. Ikdienā mēs uz ceļiem, ietvēm, pagalmos, mežos, pļavās un parkos redzam izmestus plastmasas maisiņus, pārtikas pārpalikumus, papīru, alumīnija bundžiņas, stikla pudeles un bieži vien arī cita veida atkritumus. Mums šķiet, ka drīz šīs lietas pazudīs, izšķīdīs, sadalīsies! Bet, vai tas tā ir? Patiesība ir pavisam citāda. Izspēlējot ALAAS vides spēli ,,Atkritumu sadalīšanās laiks’’, rodas daudz pārdomu un secinājumu.

Atkritumiem ir sava vieta – tas ir atkritumu konteiners !

Saudzēsim dabu, pareizi apsaimniekosim savus atkritumus !


 Plogings ,,Skrien zaļi Rēzeknes novadā - 2024!’’.

2024/04/08

Šogad jau piekto reizi aicinām piedalīties plogingā -  videi draudzīgā skriešanas veidā ar atkritumu savākšanu skriešanas laikā. Tāpēc no 2024.gada 8.aprīļa līdz 2024.gada 27.aprīlim Rēzeknes novada jaunieši aicināti piedalīties vides akcijā ,, Skrien zaļi Rēzeknes novadā’’.

Lai nodarbotos ar ,,plogingu’’, nevajag daudz – skriešanas apavus, atkritumu maisu un cimdus. Akcijas dalībnieks pats izvēlas maršrutu, skrien vai iziet to, paceļot tos atkritumus, kas gadās ceļā. Pēc ,,ploginga’’ , savu veikumu ( info par sevi, foto) jāpublicē sociālajos tīklos ar mirkļbirkām (hashtag) #Rezeknesnuvodajaunatne, #Alaas,#plogings un jānosūta uz e-pastiem aivars.mezatucs@rezeknesnovads.lv un editecep@inbox.lv

       Akcijā var piedalīties jebkurš Rēzeknes novada jaunietis individuāli vai veidot komandu kopā ar savu ģimeni, draugiem, klases biedriem u.t.t. Izlozes kārtībā pieci akcijas dalībnieki saņems pārsteiguma balvas no Rēzeknes novada pašvaldības izglītības un sporta pārvaldes, bet pieci akcijas dalībnieki balvas no SIA “ALAAS”.

Akcijas dalībniekiem ir iespēja iegūt papildbalvu - ALAAS VIDES GALDA SPĒLI! Dalībniekam/iem ir jāsagatavo un jāiesūta video (maksimālais video garums 30 sekundes)  ,,MĒS SKRIENAM ZAĻI!’’ uz e – pastiem aivars.mezatucs@rezeknesnovads.lv  un editecep@inbox.lv. Iesūtīto ideju autori piedalīsies izlozē par ALAAS vides galda spēli ,,Atkritumu sadalīšanās laiks’’.

Šogad akciju papildinās ploginga sacensības pagastu apvienībās, kuras organizēs Rēzeknes novada sporta skola. Informācija par ploginga sacensību vietu un laiku tiks publicēta Rēzeknes novada sporta skolas sociālajos tīklos.

Plānojam šogad vērienīgāku akcijas noslēguma pasākumu, kura laikā pasniegsim dāvanas, izspēlēsim vides viktorīnu ,,Vai zini?’’, parunāsim par vidi un resursiem, to saudzēšanu.

Informāciju par akcijas noslēguma apbalvošanas pasākumu paziņosim vēlāk.

SKRIEN ,,ZAĻI’’ RĒZEKNES NOVADĀ PATS, PAAICINI LĪDZI ARĪ SAVUS DRAUGUS, KURI TO VĒL NAV DARĪJUŠI!

Pilns akcijas nolikums