ALAAS KONKURSS PII ,, AR PRIEKU ES RADU!’’

2023/09/11

Lai veicinātu izpratni par nevajadzīga iepakojuma pārveides iespējām, saskatot katrā iepakojumā tā alternatīvas izmantošanas iespējas, SIA ,,ALAAS’’ izsludina radošu konkursu sava darbības reģiona PII ,,AR PRIEKU ES RADU!’’.

Konkursa uzdevums ir izvēlēties izlietotu iepakojumu un izveidot no tā kādu citu savai sadzīvei nepieciešamu lietu vai priekšmetu. Vismaz 70% no radošā darba izejmateriāliem ir jābūt izlietotajam iepakojumam. Iepakojuma materiāls var būt visdažādākais – plastmasa, koks, stikls, plēve, papīrs, kartons, metāls. Iepakojumu drīkst uzlabot, pārveidot vai papildināt ar nepieciešamajiem elementiem tā, lai izveidotais priekšmets vai lieta būtu reāla, praktiska, ikdienā pielietojama. Darba izpildīšanas tehnika un izmēri nav ierobežoti.

Radošos darbus vērtēs SIA ,,ALAAS’’ izveidota žūrijas komisija. Žūrija 3 oriģinālāko un mākslinieciski interesantāko, praktiskāko darbu autoriem piešķirs  ALAAS balvas.

Pilns konkursa nolikums – NOLIKUMS PII AR PRIEKU ES RADU!

ALAAS IZGLĪTO ,,ZAĻAJĀ KLASĒ’’

2023/09/08

7. septembrī SIA ,,ALAAS’’ piedalījās Latvijas Finiera organizētajā vides pasākumā ,,ZAĻĀ KLASE’’, kas ir Latgales reģiona skolām veltīts izglītojošs pasākums brīvā dabā Sarkaņkalnā. Savā vides kontrolpunktā SIA ,,ALAAS’’ darbinieces  piedāvāja pārbaudīt un pilnveidot zināšanas pareizā atkritumu šķirošanā, izspēlēt ALAAS vides spēli – ,,ATKRITUMU SADALĪŠANĀS LAIKS’’. Jaunākajiem pasākuma dalībniekiem bija iespēja salikt ALAAS puzli, pārrunājot, ko nedrīkst darīt ar atkritumiem dabā. Pasākuma laikā kontrolpunktā iegriezās, aktivitātēs piedalījās vairāk kā 500 skolēni. Ikvienam ir iespēja ieguldīt savu laiku un prasmes apkārtējās vides uzlabošanā – pareizi apsaimniekojot savus atkritumus, šķirojot atkritumus, samazinot atkritumu daudzumu savā ikdienā, saudzējot dabas resursus, mācot to darīt citiem. Kad mēs palīdzam dabai, saudzējam vidi, mēs palīdzam paši sev!